Tizenkét évet kapott a pécsi G. László, aki tavaly szúrt le egy férfit egy belvárosi bár előtt - írja a Pécsiújság.hu

Tizenkét évet kapott a pécsi G. László, aki tavaly szúrt le egy férfit egy belvárosi bár előtt.


Jogerősen tizenkét év fegyházra és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte kedden a Pécsi Ítélőtábla G. Lászlót, aki tavaly egy belvárosi bár előtt halálosan megsebesített egy férfit.

A bíróság megállapítása szerint a 25 éves, büntetett előéletű G. László 2015. február 20-án két sör és egy marihuánás cigaretta elfogyasztása indult szórakozni, az este folyamán azonban még több boltban és szórakozóhelyen is vásárolt szeszes italt.

Ennek köszönhetően az éjszakai órákra már jócskán ittas állapotba került, amikor a belvárosi Monte Cristo nevű szórakozóhely előtt szóváltásba keveredett egy 28 éves férfival. A vitának a férfi ismerősei vetettek véget azzal, hogy visszahívták őt a szórakozóhelyre.
G. László azonban hangosan bekiabált a tőle idősebb férfinak, közben elővette a zsebéből a nyolc centiméter pengehosszúságú kését, amit a háta mögött tartott. A 28 éves férfi mit sem sejtve megindult a bejárat felé, s amikor az utcára lépett, megpróbálta megütni G. Lászlót, aki elhajolt és azonnal nagy erővel mellkason szúrta. A kés a férfi szívét érte, így hiába szállították kórházba, az életét már nem tudták megmenteni.

Fizetett hirdetés.
A késelő a bűncselekményt követően a helyszínről elmenekült, a rendőröknek viszont sikerült négy órán belül elfogniuk.


Az elsőfokú bíróság G. Lászlót emberölés bűntette miatt 12 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla az ítéletet helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett.

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>