Munkavállalók figyelem – Ismét egy minden dolgozót érintő változás jön, ne lepődjön meg ha ezt az orra alá dugják!

Munkavállalók figyelem – Ismét egy minden dolgozót érintő változás jön, ne lepődjön meg ha ezt az orra alá dugják!


Munkavállalók figyelem – Ezentúl kötelező lesz felmérni a dolgozók szövegértését a magyar munkahelyeken is!
teszt írás
A diákok után most már a munkavállalóknak dolgozóknak is kötelező lesz a szövegértés mérésére hivatott kompetenciateszt elvégzése, mert Magyarország is csatlakozott az OECD felnőtteknek kidolgozott képesség- és kompetenciamérési programjához, a PIAAC-hoz.

Elindult az a kiemelt projekt amely biztosítja a magyar részvételt az OECD felnőttek képesség- és kompetenciamérési programjában (PIAAC) – közölte a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a PIAAC az első olyan nemzetközi mérés, amely a felnőtt lakosság munkavégzés során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való megszerzésének vagy elvesztésének körülményeit egyaránt vizsgálja.
Fizetett hirdetés.
Eredményei alapján lehetővé válik az oktatásra, a szak- és felnőttképzésre, valamint a foglalkoztatásra irányuló szakpolitikák gyakorlati alapokon nyugvó tervezése. Ezt a stratégiai célkitűzést támogatva csatlakozott Magyarország a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD) a felnőttek kompetenciái mérésére kidolgozott programjához.
A projekt összköltségvetése 1,1 milliárd forint; a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásaiból 798,82 millió forint, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program forrásaiból pedig 301,18 millió forint támogatást kap a program.
(mti)

Forrás : csalad.hu
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>