Majd' hárommilliárd forintot fordítanak ezer új álláshely létrehozására Baranyában - írja a Pécsiújság.hu

Majd' hárommilliárd forintot fordítanak ezer új álláshely létrehozására Baranyában.


Ezer új munkahely létrehozását vállalta Baranyában közös pályázatában a kormányhivatal és a megyei önkormányzat. Dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott elmondta, a cél megvalósításához 2, 6 milliárd forint áll majd rendelkezésükre, a keret jelentős részét képzésekre fordítják - kizárólag olyan szakmákat tanulhatnak majd a jelentkezők, amelyekre a munkaadók részéről igény van.
- A baranyai munkaerő-piacon fordulat történt, ma már egyenesen arról beszélhetünk, hogy bizonyos szakmák művelőiből hiány van - mondta Dr. Horváth Zoltán (képünkön) szerdai, Nagy Csabával, a megyei önkormányzat elnökével tartott közös sajtótájékoztatón.
- Mohácson például, a Bonafarm új üzemébe több száz munkavállalót tudnak felvenni, ám nincsen elegendő, megfelelően képzett szakember. A munkahelyteremtést célzó pályázat beadását megelőzően végigjártuk a járási székhelyeket, ahol az önkormányzatok vezetői mellett a vállalkozások képviselőivel is találkoztunk, így első kézből tájékozódhattunk, hol, milyen szakemberekre van szükség. A már említett húsipari termékgyártók mellett volt, ahol többek között varrónőkből, pékekből is hiány mutatkozott - tette hozzá.
Fizetett hirdetés.
A szóban forgó pályázat révén 2, 6 milliárd forinthoz juthat a kormányhivatal és a megyei önkormányzat. Ebből az összegből ezer új munkahely létrehozását vállalták Baranyában. Nagy Csaba és dr. Horváth Zoltán egyaránt azt hangsúlyozta, hosszabb távon is fenntartható, piaci alapon létrejövő álláshelyekről van szó. A pénz jelentős részét képzésekre költik, ám ennek kapcsán a kormánymegbízott leszögezte:
- Kizárólag olyan szakmák elsajátítását finanszírozzuk, amelyekre valós igény mutatkozik a munkaadók részéről, és annyi embert iskolázunk be, amennyi el is tud majd helyezkedni.

Nagy Csaba mindemellett elmondta azt is, Pécs és a megyei önkormányzat is közösen ad be egy hasonló pályázatot, a baranyai megyeszékhelyen 850 milliós támogatást remélnek munkahelyek létrehozásához.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK>