Lázár János szembement Orbánnal


Lázár János szembement Orbánnal.


Nem szavazta meg a vasárnapi boltzár eltörlését. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterrel közösen le is írták, miért döntöttek így.
„Meggyőződésünk szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy a vasárnap munkaszüneti nap legyen. Ezért nem támogatjuk a kormány törvényjavaslatát, amely korlátozza a szabad vasárnapot. Távolmaradásunk ‘NEM’ szavazat, amelyet a kormány iránti lojalitásból és Orbán Viktor miniszterelnök úr kérésére nem adunk le.”

Ezt a közleményt Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tette közzé ma délután.
Fizetett hirdetés.

A parlament egyébként kedden megszavazta a kormány indítványozására a vasárnapi zárva tartás eltörlését. 163-an nyomtak igent, ketten nemet, tizenegyen tartózkodtak. A két „renitens” miniszter, Lázár János és Balog Zoltán nem volt jelen, ellenben Seszták Miklós és Simicskó István kereszténydemokrataként és igennel voksolt, noha a párt korábban közölte, nem szavazzák meg az ő narratívájukban szabad vasárnapként élő szabályozás változtatását. A KDNP-sek közül egyébként Harrach Péter és Szatmáry Kristóf mert kategorikus nemet mondani.

A cikk forrása: okpecs.hu

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>