KITERJESZTENÉK A VASÁRNAPI PIHENŐNAPOT – más szakmákban is tilos lehet a munka vasárnap!

KITERJESZTENÉK A VASÁRNAPI PIHENŐNAPOT – más szakmákban is tilos lehet a munka vasárnap!


A kormány azt szeretné elkerülni, hogy az alkalmazottak kényszerítve legyenek a hétvégi munkavégzésre. Évek óta próbálnak megoldást találni arra, hogy a kereskedelmen kívül más szektorokra is érvényesíteni tudják a vasárnapi pihenőnapot.
munkaidő
A miniszterelnök a Kossuth Rádióban nyilatkozott arról, hogy hétfőn megkapja a vasárnapi boltzár hatásairól szóló jelentést a nemzetgazdasági minisztertől.
A jelentést nyilvánosságra hozzák, és megvitatja a kormány, hogy milyen politikai válasz születik a vasárnapi zárvatartásról szóló népszavazással kapcsolatban.

A jelentésben a szakszervezetek és a munkavállalók álláspontja is szerepel, még szerepelnek olyan adatok, hogy a kiskereskedelemben csökkent-e forgalom, vagy a nagyáruházaktól átterelődött-e a forgalom a kisebbekhez.
A kormány azt szeretné, ha a hétvégét mindenki a családja körében tölthetné, de ha valaki mégis szeretne vasárnap dolgozni, azt ne kényszer alatt tegye. Azt is hangsúlyozta, egyeztettek arról, hogy hogyan tudnák megoldani a vasárnapi szabadnapot más szektorokban is.
Fizetett hirdetés.
A rádióműsorban beszélt az offshore botrányról is, szerinte már az is képtelenség, hogy feltegyünk ilyen kérdést, hogy a politikusoknak esetleg lehetett-e érdekeltségük offshore cégekben. Szerinte azért nem lehetett érdekeltségük, mert minden évben, minden politikusnak vagyonnyilatkozatot kell adnia, és törvénysértést követ el, aki eltitkolja a vagyonát.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy fontos kideríteni azt, hogy van-e magyar szereplője a botránynak, ezért felszólította minisztereit, hogy egyenként vizsgálják ki az esetleges magyar vonatkozásokat.
Beszélt az Európai Bizottság menekültkvóta javaslatáról, szerinte ez a magyar nemzeti szuverenitás elleni nyílt támadásnak tekinthető. A brüsszeli kvótajavaslatról az a véleménye, hogy ha nem lépünk fel határozottan ellene, akkor majd Brüsszelben fogják a jövőben meghatározni, hogy kivel éljenek együtt a magyar állampolgárok, és a kvóta fogja majd meghatározni az ország etnikai összetételét. Ez az oka, hogy minél több országba el fog látogatni a közeljövőben, a célja az, hogy szövetségeseket találjon, mert egységes fellépés esetén több esély van a kvóta visszautasítására.

A cikk a vs.hu értesülése alapján készült.
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>