Kezdő és már működő vállalkozások számára is segítséget jelent a BMVK inkubátorháza - írja a Pécsiújság.hu

Kezdő és már működő vállalkozások számára is segítséget jelent a BMVK inkubátorháza.


A Baranya Megyei Vállalkozói Központ (BMVK) inkubátorházában kezdő és már működő vállalkozások részére biztosítanak kedvezményes irodabérleti lehetőséget biztosítanak Pécs történelmi belvárosában, a Felsőmalom utcában. Sorozatunkban bemutatjuk az ott működő cégek egy részét, illetve azt, miért érdemes helyiséget bérelniük a vállalkozásoknak az inkubátorházban.


- Kiknek ajánlják, hogy helyiséget béreljenek az inkubátorházban?
- Az elsődleges célcsoportot a kezdő vagy már működő mikro vállalkozások és egyéni vállalkozók képezik, akik a piaci bérleti díjakat nem tudják megfizetni, tőkeszegények - mondta a Pécsi Újság.hu-nak Pohl Marietta, a BMVK igazgatója. - A bérlők számára ingyen biztosítjuk a parkolót is, további előny, hogy az épület rezsiköltsége alacsony .
- Milyen kedvezményeket kínálnak?
- A bérlők részére térítésmentesen állnak rendelkezésre az irodai szolgáltatások, a fénymásolás, az eszközök és az irodai bútorok használata. Ingyenesen nyújtunk számukra vállalkozói tanácsadást. A forrás-keresésben is segítünk a fejlesztési elképzeléseik megvalósításához, közreműködünk az üzleti terveik kidolgozásában és megvalósításában is.

Pohl Marietta hozzátette, az inkubátorház rendelkezik egy hetven főt befogadó, 75 nm alapterületű konferencia és oktató teremmel is, ami megfelelő helyszínt biztosít a BMVK saját rendezvényei részére. Bérlőik számára ugyanakkor kedvezményes bérleti díjjal áll rendelkezésre a helyszínt projektorral, írásvetítővel felszerelve.
A házban jelenleg néhány kiadó helyiség áll rendelkezésre, a BMVK várja a lehetőséggel élni kívánókat.

A pécsi Mazsola Autósiskola 2002 szeptembere óta várja a vezetni tanulókat, egyelőre csak B kategóriában. Simon István, az iskola vezetője elmondta, kezdetben egymaga szerette volna vezetni az oktatást, azonban meglepetésére már az első tanfolyamra olyan sokan jelentkeztek, hogy hárman is csatlakoztak az oktatók közé.


Elmondása szerint a mai napig arra a legbüszkébbek, hogy a tanulók 90 százaléka azért választja a Mazsolát, mert valamelyik rokona, barátja vagy ismerőse ajánlotta neki az iskolát, ami az ügyfelek elégedettségét tükrözi.
Fizetett hirdetés.
Haladva a korral, az autósiskolánál 2013-ban bevezették az e-learninget, vagyis a távoktatást, így a KRESZ szabályait mindenki tetszőleges idő alatt és tempóban tanulhatja. Természetesen a hagyományos, tantermi oktatást is választhatják a jogosítványra vágyók.
A tanulók jelenleg négy autótípus közül választhatnak: Opel Corsa, Renault Scenic, Suzuki Swift és Volkswagen Touran.

Simon István, az autósiskola vezetője azt is elmondta, jelenleg a vállalkozói központban (Pécs, Felsőmalom utca 13.), hétfőn, szerdán 16 és 19 óra, míg pénteken 16 és 18 óra között várják a beiratkozókat.

Az építőipari vállalkozás, a DEJÓ-FES Kft. szintén az inkubátorházban található meg. Fő tevékenységük a festés, mázolás, tapétázás, homlokzatfestés.
Vlasics Dezső, a kft. ügyvezetője hírportálunk érdeklődésére elmondta, 2011-től bérelnek irodát a BMVK-ban, ami több szempontból is előnyös húzásnak bizonyult. Kifejtette, többek között azért, mert a belvárosban található az iroda, könnyen megtalálják az ügyfelek, s a parkolás sem jelent gondot a közeli Árkádban.

A további előnyök mellett említette, hogy a ház hangulata családias, s ha nem tartózkodik a vállalkozás képviselői közül senki az épületben, a postájukat akkor is kézhez kapják, valamint a betérőket is útba igazítják. Végül, de nem utolsó sorban a cégvezető kiemelte azt is, hogy a piaci viszonyokhoz képest igen kedvező bérleti díj is az inkubátorház mellett szól.

Képünkön: Vlasics Dezső és Simon István.

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>