Fantasztikus hír – Havi 20 ezer forint cafeteriát kaphat jövőre mindenki!

Fantasztikus hír – Havi 20 ezer forint cafeteriát kaphat jövőre mindenki!


Eldőlni látszik a cafeteria sorsa: ennyi lehet a maximális összeg

A Magyar Hírlap értesülései szerint a cafeteria értéke, amely beépül a bérbe legfeljebb 20 ezer forint lehet, de ez az összeg sem nyugdíjalapba, sem táppénz összegébe nem számolható be.
cafeteria2
A kormány maradni szeretne az eredeti elképzelésnél, így 2017 januártól bevezetné a készpénzesített, bérbe épülő cafeteria rendszert. Mint már írtuk, továbbra ia a maximált érték 20 ezer forint lenne havonta, de nyugdíj, táppénz, gyes-nél nem számolható be.

Van egy kikötés azokkal a munkáltatókkal szemben, akik eddig nem adtak alkalmazottaiknak cafeteriát, de az új rendszerbe szeretnének becsatlakozni. Csak akkor tudnak élni a lehetőséggel, ha vállalják, hogy 2 százalékos béremelést hajtanak végre.
Jelenleg 1,8 millió alkalmazott részesül a cafeteria bérem kívüli juttatás valamilyen formájában, és az adatok szerint közel 50 ezer olyan munkáltató van, aki rögzítette kollektív szerződésben a juttatást vagy attól függetlenül működtetnek bizonyos cafeteria rendszert.
Fizetett hirdetés.
A megkérdezett munkáltatók több mint 80%-a szívesen alkalmazza, majd a kedvező adózású, pénzesített cafeteria rendszert, derült ki a felmérésekből, ők a meglévő cafeteria és bérkeret terhére alakítanák ki az új juttatási keretet, nem vonnának be plusz pénzeket a juttatási rendszerbe.

Forrás : penzcentrum.hu
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>