El­ké­pesztő: tilos lesz gya­lo­gos­ként mo­bi­lozni?

El­ké­pesztő: tilos lesz gya­lo­gos­ként mo­bi­lozni?


Az EU sze­rint egyre tart­ha­tat­la­nabb a hely­zet, a mo­bil­ju­kat nyom­kodó fi­a­ta­lok zom­bi­ként köz­le­ked­nek az ut­cá­kon. Akár tör­vény is szü­let­het az ügy­ben…
gyalogos telefonál

Valószínűleg sem a gyalogos sem pedig az autós számára nem ismeretlen az a jelenség, amikor a fiatalok sétálgatnak az utcán nyomkodják a mobiljukat és zombiként közlekednek a telefonba mélyedve, zebra, úttest, járda egyre megy…míg mások eközben fülhallgatón keresztül még zenét is hallgatnak, hogy még  a külvilág se zökkenthesse ki saját világából..talán, hangsúlyozom mégegyszer talán ezzel nem is lenne olyan nagy gond, ha nem vonná el teljesen az illető figyelmét a  közlekedés szabályairól ..sajnos nagyon sok esetben egy egy autós kiváló reflexeinek köszönhető, hogy a teljesen szabálytalanul közlekedő, úttestre lépő fiatalt nem ütik el…a mobiltelefonok és a technika terjedésével sajnos egyre gyakoribb ez a jelenség…A helyzet annyira súlyossá vált, hogy az Európai Unió komoly szankciókat fontolgat, egy adat ugyanis azt mutatja, hogy minden 5. közlekedési baleset halálos áldozata gyalogos.
Fizetett hirdetés.
A szakértők egybehangzóan állítják, hogy
a biciklisek, a motorosok és az autósok után igenis a gyalogosoknál is törvényt kell hozni a mobilok használatáról!
Egyelőre azon megy az ötletelés, hogy hogyan lehet ezt törvénnyel szabályozni , az első gondolatok szerint az lehetne az első lépés ha törvénybe foglalnák, hogy úttesten való átkeléskor tilos a mobilokat nyomkodni.

A Távol-Keleten sem ismeretlen a probléma. Több országban figyelmeztető táblákat tettek ki az autósoknak, hogy külön ügyeljenek a mobilozó gyalogosokra. Sőt, van olyan hely, ahol már nem biciklisávot, hanem külön mobilozásra kijelölt sávot építettek ki.

A cikk a  ripost.hu cikke alapján készült.
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>