Vonalas számot hívtak, százezreket kértek a csalók.

Vonalas számot hívtak, százezreket kértek a csalók. 


Újabb, úgynevezett unokázós bandát fogott el a rendőrség. Az elmúlt hónapokban több embertől csaltak ki pénzt, a gyanú szerint összesen 25 millió forintot. A módszerük az volt, hogy felhívták az időseket telefonon, az unokájuknak adták ki magukat, és azt mondták: sürgősen pénzre van szükségük.



Ehhez hasonló módszerrel több banda is dolgozik az országban.

Szobafestőnek adta ki magát egy csaló, úgy rabolta ki az M1 műsorában bemutatott 72 éves győri hölgy lakását. Gondán Jenőné  azt mondja, nem gyanakodott, pedig korábban már megfogadta, hogy óvatos lesz. Barátnőjét ugyanis megrövidítették ötvenezer forinttal, egy férfi az unokája nevében csalt ki tőle pénzt.


Felhívta, azt mondta, nem tudok elmenni a pénzért, majd a barátom. Oda is adta neki az ötvenezer forintot. És akkor jött a másik gyermeke, aki azt mondja neki, hogy hívják fel az unokát. Ő viszont nem tudott s semmiről… - mesélte ismerőse történetét a hölgy.
Ezúttal Sopronban bukott le az unokázós csalás néven elhíresült trükkel egy háromfős banda. Vonalas számon hívták az áldozatokat, akikkel elhitették, az unokájukként vagy gyermekükként telefonálnak. Az is az átverés része volt, hogy egy állítólagos barátot küldtek a megbeszélt összegért.

Lehet az, hogy megszorultam, elromlott az autóm, nem tudok odamenni, nagy bajban vagyok. Olyan is volt, hogy azt mondták, megvertek, mama segíts, nagyon nagy gond van. Akkor a nénik segítenek is. A legkisebb 200 ezer forint körüli összeg volt, a legmagasabb pedig a mi régiónkban milliós nagyságrend – nyilatkozta Aranyos Gábor rendőr-alezredes.
Győr-Moson-Sopron megyében legalább 12 esetben próbáltak így pénzt kicsalni, elsősorban idős nőktől. A rendőrség becslései szerint a most elfogott társaság tavaly szeptember óta 25 millió forintot szerezhetett a módszerrel.
A cikk forrása: hirado.hu

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>