Tűz a Rózsadombon: egy tízemeletes panelház egyik lakásában csaptak fel a lángok - írja a Pécsiújság.hu

Tűz a Rózsadombon: egy tízemeletes panelház egyik lakásában csaptak fel a lángok


FRISSÍTVE: Három embert szállítottak kórházba, a tüzet rövid idő alatt elfojtották. Feltehetően a tűzhelyen felejtett vasárnapi ebéd kapott lángra a Szabó Ervin téren az egyik panelház harmadik emeleti lakásának konyhájában.Lakástűzhöz riasztották a pécsi tűzoltókat vasárnap délben. A Rózsadombon, a Szabó Ervin téren az egyik tízemeletes panelházban a harmadik emelet egyik lakása gyulladt ki.

Az első helyszíni információk szerint a tűzhelyen felejtett ebéd kapott lángra.


A pécsi hivatásos tűzoltók több járművel és egységgel kezdték meg a tűz oltását, valamint a lakások átvizsgálását. Az épület külső homlokzatán vízsugárral gátolták meg a lángok terjedését. Mivel a lépcsőház füsttel telítődött, ezért az otthon tartózkodók számára a tűzoltók elzárkózást rendeltek el. A
Miután a lánglovagok megkezdték az épület átszellőztetését, a látási viszonyok javultak, így könnyebbé vált az oltás és a mentés egyaránt.

A lángok átterjedtek az előszobába is, ám a lakószobákat már csupán hőterhelés érte. A tűz az épület homlokzatának szigetelését is érintette, azonban más lakásokra nem terjedt át.
Az épületben két ember lélegzett be kisebb mennyiségű füstöt, őket enyhe füstmérgezés gyanújával kórházba vitték megfigyelésre és további kivizsgálásra. Szintén kórházba szállították azt az embert, aki a tűz keletkezésekor a lakásban tartózkodott, ám később elhagyta azt.
A tüzet a jelentős erőkkel kivonuló pécsi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elfojtották, a károk felmérése folyamatban van.

Forrás: EQM - Katasztrófavédelem - MTI - Fotó: MTI/Sóki Tamás

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK>