Továbbra is nagyon népszerű a szabadkai piac, bár a határon egyre szigorúbb az ellenőrzés - írja a Pécsiújság.hu

Továbbra is nagyon népszerű a szabadkai piac, bár a határon egyre szigorúbb az ellenőrzés.

Zavartalanul működik a magyarok közkedvelt vására a szerbiai Szabadkán. A várost ugyan ősszel elözönlötték a migránsok, az árusok és a vásárlók sem zavartatták magukat, így továbbra is nagyon népszerű a piac - a mohácsiak körében is.

A menekültválság sokakat elbizonytalaníthatott abban, hogy átlépje a magyar-szerb határt, miután szeptembertől déli szomszédunkhoz is özönlöttek a migránsok, Szerbia sem úszhatta meg az ezzel járó felfordulást.
Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, március 9-től Szerbia is rendkívüli intézkedéseket vezetett be a határátlépőkkel szemben.

Az egyre inkább szigorított ellenőrzések dacára még mindig sok magyar utazik el Szabadkára, az ottani piac ugyanis máig vonzza a vendégvásárlókat, többek között Mohácsról is.

Egy mohácsi árus évek óta jár a szerb városba, szerinte nincs észrevehető különbség a vásárban, amióta az illegális bevándorlók Szabadkát is elérték, ők ugyanis messziről elkerülik a piacot.

- Szerintem a menekültválságot kissé eltúlozza a média. Voltam azóta jó párszor, de menekültet nem lehetett látni sem a piacon, sem a határon.Ugyanannyi az árus, és rengeteg vásárló van - mondta el lapunk érdeklődésre, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a határellenőrzés valóban szigorú.
Fizetett hirdetés.
A Szabadkára látogatóknak érdemes számolniuk azzal, hogy bár odafelé csak okmányellenőrzést követően engedik át az utasokat a határon, visszafelé már a csomagtartót is átnézik, az alapos átvizsgálás pedig akár hosszabb ideig is elhúzódhat, tekintve, hogy minden egyes határátlépőnél ez az eljárás.

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>