Nem tréfa: elképesztően sok pénz landolt Pécsett!

Nem tréfa: elképesztően sok pénz landolt Pécsett!


Készült egy interaktív térkép, amelyen azt lehet lecsekkolni, hogy mennyi EU-s pénzhez jutott egy-egy település. Megnéztük! Nem fogja elhinni a számot.

A térkép készítői kiszámolták, hogy 2007 és 2015 között 9228 milliárd forint érkezett Magyarországra az Európai Uniótól gazdasági-társadalmi felzárkóztatás céljára.

Persze nem minden település rendelkezik azonos adottságokkal, illetve pályázati lehetőséggel, ezért megnéztük az adatbázisban, hogy Pécs, illetve a hasonló lélekszámú városok hogy teljesítettek. Előtte azonban egy megyei adat: Baranyába évente, átlagosan 37,4 milliárd forint uniós pénz érkezett 2007 és 2015 között, vagyis összesen 336 milliárd az elmúlt 9 évben.

Pécsen a kilenc év alatt (kapaszkodjanak) kis híján 197 milliárd forint landolt. Pécsen persze nem csak az önkormányzatot kell érteni, hanem a városban működő cégeket, oktatási- és közintézményeket is, köztük az egyetemet is, de még a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartományt is akár, és hasonlókat.

Miskolcra, ami Pécshez hasonlóan a nehéziparának és lakosságának egy részét szintén elveszítette, uszkve 204 milliárd forint támogatás jutott. Nincs nagy különbség Pécshez képest.
Fizetett hirdetés.
Debrecen már más ligában játszik, oda 270 milliárd csorgott, de mintegy 60 ezerrel többen is lakják.

Most viszont ledobjuk az atomot: Szegedre 367 milliárd forint EU-s pénz ment, évente átlagosan 40,8 milliárd. Ott minden összejött, az egyetemi fejlesztésektől a villamos rekonstrukcióig.

Budapestre ismét lehet fújni: oda évente 291 milliárd forint jutott, összesen 2880 milliárd. Ilyen szám már tényleg csak a matekpéldákban létezik.


(via Átlátszó)
A cikk forrása: okpecs.hu

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>