Munkába állnak a motoros mentők

Munkába állnak a motoros mentők. 


Tíz évvel ezelőtt álltak szolgálatba az első motoros mentők. A tapasztalatok szerint gyorsaságuk sokszor életet ment. Április elsejétől 37 mentős dolgozik motoron az autópályák mellett és a fővárosban.



Áprilistól ismét munkába állnak a motoros mentők. Az elmúlt 10 évben - amióta ez a szolgálat létezik - nagyon sokan köszönhetik nekik az életüket, hiszen például egy baleset utáni újraélesztésnél rengeteget számít, hogy a mentőautóknál gyorsabban érnek ki. Idén új egyenruhát kapnak, ez jobb és praktikusabb mint a korábbi volt.

Az M1-nek nyilatkozott Hargitai Tamás, aki már 5 éve dolgozik motoros mentősként. Azt mondja, a legnehezebb az, hogy a baleset helyszínére mindig elsőként és egyedül érkezik. Egyedül azonban nem tud dolgozni, ezért minél hamarabb segítséget kell találnia.


„Mindig meg kell találni az első járókelőt, az első bejelentőt. Hála Istennek, sokszor rendőr van a helyszínen, vagy közterület felügyelő, akik nagyon sokat tudnak segíteni nekünk" – nyilatkozta a mentő szakápoló.

10 évvel ezelőtt álltak szolgálatba az első motoros mentők. A tapasztalatok szerint gyorsaságuk sokszor életet ment. „A mentőmotorok gyorsasága és sebessége, a közlekedési dinamikája lényegesen nagyobb, mint egy négykerekű mentő járművé, ezért lényegesen hamarabb szoktunk a helyszínre érni, mint egy riasztott mentőautó" – ezt már Varsányi Zoltán Mentőmotoros Szolgálat vezető mondta.

A motorosok speciális vezetéstechnikai képzést is kapnak, hogy kezelni tudják a különféle helyzeteket. Idén április elsejétől 37 mentős dolgozik motoron az autópályák mellett és a fővárosban.

Nemzetközi statisztikák szerint a helyszíni újraélesztések 10 százalékban sikeresek. A magyar motoros mentőknél ez az arány azonban meghaladja az ötven százalékot.

A cikk forrása: hirado.hu

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>