Magyar városok a világ legjobbjai között

Magyar városok a világ legjobbjai között. 

Egy nemrég megjelent lista szerint a világ száz legvonzóbb települése között három magyar város van: Pécs, Győr és Szeged, egy másik, japán turisták számára összeállított lista szerint pedig a harminc legszebb európai település között szintén van egy magyar: Sopron.


Salamon Péter, az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft. hálózat menedzsere a város nevezetességei között sorolta az újonnan épített Kodály Központot, a felújított és átalakított Zsolnay Kulturális Negyedet, a Tudásközpontot, a tavaly elkészült egyházmegyei turisztikai fejlesztéseket – a Püspöki Palotát és annak kertjét, a székesegyházat, a dzsámit, amelyben interaktív kiállítást hoztak létre -, s hozzátette: mindezek mellett a Mecsekben is lehet kirándulni. De látogatható a pezsgőgyár alatti ötszintes pincerendszer, megnézhető, hogyan festik a porcelánt a Zsolnay Manufaktúrában, vagy megtekinthető a világörökség részét képező ókeresztény Cella Septichora.

Szeged a napfény városa
Szegedet békés és élhető városként jellemzik az ott lakók és a városban tanuló diákok, amelynek sajátos légköre van, nagy a pezsgés, a sok napsütésnek köszönhetően pedig jó a hangulat, az emberek szívesen sétálnak az utcákon, üldögélnek a teraszokon, egymást érik a fesztiválok és a kulturális programok.
Dr. Jancsik András, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának dékánja a Kossuth Rádió Napközben című műsorában elmondta: a listák alapvetően háromfélék lehetnek: szerkesztői, vagyis egy újság által összeállított, közönségszavazatokon alapuló, vagy fizetett.

Arra a kérdésre, hogy a listáknak mekkora a reklámértéke, a szakember úgy válaszolt: az utazási döntések általában nem impulzusszerűen születnek, ki kell alakulnia egy pozitív érzelmi viszonyulásnak az adott hely iránt, de ebben sokat segíthet egy-egy lista azzal, hogy felhívja a figyelmet a különböző helyszínekre.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója elmondta: a Magyar Turizmus Zrt. évente 2000-2500 újságírót, bloggert, véleményformáló médiaszakembert hív meg Magyarországra.
Fizetett hirdetés.
A turista olyan városba megy szívesen, amit a lakói is szeretnek

Mártonné Máthé Kinga szerint egy külföldi számára akkor vonzó egy település, ha mind a turista, mind a helyi lakosok jól érzik ott magukat. További előnyt jelent, ha a vendég kultúráját, nyelvét is megértik az adott helyen. A turisták az élményeken túl valami pluszra, különleges érzésre is vágynak, szeretnek személyes kapcsolatokat kiépíteni.

Ma már a műemlékek megtekintése mellett divat lett megtalálni a rejtett kincseket is egy-egy településen. Az Európai Unió Turisztikai Bizottsága évekkel ezelőtt EDEN (European Destinations of Excellence, vagyis Kiváló Európai Desztinációk) Projekt néven indított programot, amelynek célja, hogy ne csak az útikönyvekből jól ismert városokba látogassanak az európai turisták, hanem minden országban fedezzék fel az apró, „titkos” desztinációkat. Magyarország hét desztinációval került be ebbe a körbe, szerepel benne többek között Cserkút ökofalu, az Őrség, az Írottkő Naturpark, a Tisza-tó, a Hortobágy.

A nemzetközi hírű kulturális rendezvények, fesztiválok szintén vonzzák a turistákat. A belföldiek számára pedig a gasztronómia fesztiválok, a helyi termékeket bemutató rendezvények jelentenek komoly vonzerőt.

Dr. Jancsik András a szolgáltatások minőségének alapvető fontosságát emelte ki. Ha ugyanis a szállodában vagy egy étteremben rossz élmény éri a vendéget, az az egész utazását beárnyékolhatja, tette hozzá.

A cikk forrása: hirado.hu

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>