Kutyafuttatóvá alakítanák az elhanyagolt kertvárosi területet – már gyűlnek az aláírások - írja a Pécsiújság.hu

Kutyafuttatóvá alakítanák az elhanyagolt kertvárosi területet – már gyűlnek az aláírások.

Pécsi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy a Rózsadomb egy üresen álló részén kutyafuttató épüljön. A kezdeményezők hírportálunknak úgy nyilatkoztak, sokan az ötlet mellé álltak, ám akadnak „fanyalgók és kötözködők" is.
Már használt injekciós tűket, háztartási hulladékot, sőt még egy kidobott ágybetétet is eltakarítottak a pécsi Illyés Gyula utca melletti füves részről a környéken élők. Elmondásuk szerint a területen áldatlan állapotok uralkodnak: tavasztól őszig hajléktalanok is megjelennek ott, akik szemetesnek és vécének használják a placcot. A gaz között a parlagfű is vidáman nő, és a szúnyogok is kellemes otthonra lelnek - nem kis bosszúságot okozva a lakosoknak.

A rózsadombiak egy része változást akar, ezért nemrég aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy a területen kutyafuttató épüljön.
- Mivel sok kutyás él a környéken, akik amúgy is ide hozzák le sétálni a blökiket, miért ne tehetnék ezt hivatalos, szabályos keretek között? - tette fel a kérdést a városrészben élő Reisz Mariann, a kezdeményezés egyik ötletgazdája, aki egyben a Dombi Ebtartók Közösségének (DEK) tagja. - Azt szeretnénk elérni, hogy a területet hivatalosan is kutyafuttatóvá nyilvánítsák és kerítéssel vegyék körbe - tette hozzá.

A szintén a Rózsadombon élő (és ugyancsak a DEK-be tartozó) Fülöp László is gyűjti az aláírásokat.
- A jelenleg még sötétedés után használhatatlan részeket lámpatestekkel világítanánk be. Szeretnénk padokat, amelyeken megpihenhetnek a látogatók. Fák ültetése és persze szemetesek kihelyezése is tervben van - sorolta az elképzeléseket.
Fizetett hirdetés.
A kezdeményezők szerint a körbekerített rész elősegítené a kulturált állattartás elterjedését. E mellett azok a gyermekes szülők, akik nem szívelik a kutyákat, megnyugodhatnának, hiszen már lenne hova vinni az ebeket, így elkerülhetnék a veszekedéseket.

Az ötletért azonban nem lelkesedik mindenki. Akadnak olyanok, akik szerint felesleges erre pénzt áldozni, egyesek pedig amondók, hogy csak újabb konfliktusok alakulnak ki a kutyafuttató miatt.
A civilek azt közölték, hamarosan az önkormányzatot is megkeresik.

Képünk a leendő kutyafuttató helyszínén készült.


Palotás P. - Fotó: Kálmándy Ferenc

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>