Komlón is kormányablakban lehet intézni az ügyeket - írja a Pécsiújság.hu

Komlón is kormányablakban lehet intézni az ügyeket.


A megyében újabb kormányablak átadására került sor Komlón, ahol a régi okmányiroda helyén immár megújult, korszerű, akadálymentesített környezetben összesen 10 munkaállomáson várják az ügyfeleket a Baranya Megyei Kormányhivatal felkészült ügyintézői.


- A kormány az elmúlt években fokozatosan alakította ki a kormányablakok országos hálózatát, elsősorban annak érdekében, hogy az emberek lakóhelyükhöz közel, egy helyen, gyorsan és hatékonyan intézhessék az állammal kapcsolatos minden ügyüket - hangsúlyozta köszöntőjében dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott. Baranya megyében az első kormányablakot két évvel ezelőtt, 2014 márciusában adták át Pécsett, az Uránvárosban. Azóta már 10 településen, összesen 13 helyszínen intézhetik korszerű kormányablakokban az ügyeiket az állampolgárok.

A beruházások jellemzően európai uniós és hazai forrásokból valósultak meg, a megyében utolsóként átadott komlói kormányablak kialakítására azonban csak hazai forrásokat használtak fel: a Magyar Állam 33 millió, a Baranya Megyei Kormányhivatal pedig több mint 8 millió forinttal járult hozzá a 422 négyzetméter alapterületű kormányablak, és ezen belül a teljesen akadálymentesített ügyféltér létrejöttéhez.
Fizetett hirdetés.
A baranyai kormányablakokban összesen 122 munkaállomáson 150 munkatárs dolgozik. Jelenleg 600 féle ügykör intézésre, illetve kezdeményezésére van lehetőség, és ezen ügyek száma folyamatosan bővül, az idei év végére akár 1000 fölé is emelkedhet.


Forrás: Baranya Megyei Kormányhivatal

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>