Komlói iskolásokat mérgezett meg a klórgáz

Komlói iskolásokat mérgezett meg a klórgáz.


 Tizenegy komlói általános iskolás került hétfőn kórházba klórgáz-mérgezés tüneteivel – közölte Király Istvánné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) komlói tankerületének igazgatója. A diákok “megnyugtató állapotban” vannak a pécsi gyermekklinika tájékoztatása szerint.

A Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolájának tizenegy diákja a délelőtti kémiaórán klórgáztól lett rosszul: köhögtek, illetve torokkaparásra panaszkodtak – tájékoztatott Király Istvánné.
A Klik komlói tankerületének igazgatója kiemelte, a diákoknak azonnali orvosi ellátást biztosítottak, majd a mentőorvos javaslatára a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Gyermekgyógyászati Klinikájára szállították őket megfigyelésre.

 Király Istvánné hozzátette, az eset miatt belső vizsgálatot indítottak.

 Decsi Tamás, a pécsi gyermekklinika igazgatója azt mondta, az intézményükbe kora délután felvett tizenegy diák mindegyike “megnyugtató állapotban van”, a tünetek nem ismétlődtek, egyiküket már hazaengedték.
Fizetett hirdetés.
Kiemelte, az iskolások klórgázfejlesztési kísérletben vettek részt és a gázba beleszagolva nyálkahártya-irritációból származó tüneteteket – köztük orrfolyást, hányingert, egy esetben hányást – produkáltak. Decsi Tamás megjegyezte, a kórházba került diákok között két asztmás gyermek is van, de ők is jól vannak, 24 órán belül várhatóan minden komlói iskolást haza tudnak engedni.

 (MTI)

 A cikk forrása: okpecs.hu

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK>