Ingyenes egészségügyi szűrések jönnek országszerte – mindenkinek elérhető!

Ingyenes egészségügyi szűrések jönnek országszerte – mindenkinek elérhető!


“Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020” keretében idén is folytatódik az országjárás; egy szűrőkamion segítségével kétszáz helyszínen lehet majd részt venni a különböző vizsgálatokon – közölte a program kommunikációs ügynöksége.



A szűrőprogram célja változatlan, továbbra is lehetőséget kíván biztosítani a lakosságnak kortól, lakhelytől és foglalkozástól függetlenül a szűréseken való részvételre, hiszen nagyon fontos, hogy az emberek minél hamarabb szembesüljenek egészségi állapotukkal, és ha kell, változtassanak az életmódjukon.

A közlemény szerint az elmúlt hat évben több mint ezer helyszínen, négymilliónál is több vizsgálatot végeztek a speciális szűrőállomáson megjelent több százezer embernél.

táppénz, orvos

Az eddigi vizsgálatok statisztikáiból kiderült, hogy a nők 68, míg a férfiak 55 százaléka jár rendszeres szűrővizsgálatra. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a megkérdezettek mintegy 13-35 százaléka még sosem vette igénybe a laboratóriumi, vagy a szakorvosi szolgáltatást.

A daganatos megbetegedések a lakosság 43 százalékát, az anyagcsere betegségek pedig 39 százalékát érintik. A középkorúak esetében a vastagbéldaganat rizikó tesztjének eredménye 20 százalékuknál mutatott jelentős kockázatot. A szívinfarktus és a szélütés egyik legfontosabb rizikófaktora a magasvérnyomás, a nők 22,46 százaléka, illetve a férfiak 22,7 százaléka tudott arról, hogy magas vérnyomás betegségben szenved, ugyanakkor 5,9 százalék, illetve 5 százalék volt az ismert cukorbetegek aránya.
A rizikó felmérési kérdőív kitöltése során az is kiderült, hogy a szűrésen résztvevők valamivel több, mint 20 százaléka dohányzik. A válaszok alapján kiderült az is, hogy a megkérdezettek 80 százaléka nem is gondol arra, hogy letegye a cigarettát. Ismertté vált az is, hogy egyre többen érzik fontosnak a rendszeres testmozgást, a férfiak közel 60, a nők mintegy 50 százaléka iktatja be a sporttevékenységet napi szinten életébe.

A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>