Hol nyaral a magyar? Idén a legtöbben várhatóan a Balatont és Horvátországot választják - írja a Pécsiújság.hu

Hol nyaral a magyar? Idén a legtöbben várhatóan a Balatont és Horvátországot választják

Alaposan átalakítja nyaralási szokásainkat idén a terrorfenyegetettség, a Szallas.hu előfoglalási adatai és friss kutatása alapján nemtől és kortól függetlenül megfontoltabban választunk úti célt. A legtöbb magyar vendégről valószínűleg Törökországnak kell lemondania, miközben tovább nőhet a belföldi turizmus, azon belül is leginkább a Balaton forgalma, illetve a külföldi nyaralóhelyek körében Horvátországé.
A terror árnyékában tervezzük utazásunkat idén - derült ki a Szallas.hu friss, 2016 nyarára vonatkozó előfoglalási adataiból, valamint az ezzel párhuzamosan készített online kutatásából: tíz megkérdezettből 9­et befolyásol, és körültekintőbbé tesz a terrorfenyegetettség a nyaralási célpont kiválasztása kapcsán.

„Az óvatosság ráadásul nemtől és kortól függetlenül gyakorlatilag egyforma mértékben megfigyelhető, ennek eredményeként a magyarok idén olyan klasszikus nyaralóhelyeket utasítanak el - érthető okokból -, mint például Törökország. A korábban rendkívül népszerű helyszín az élen végzett azon a listán, mely a magyarok által 2016 nyarán biztosan nem választott úti célokat gyűjti egybe" - mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. A szakember hozzátette, hogy ennek a belföldi turizmus számára ugyanakkor pozitív hozadéka van, hiszen soha nem volt még ilyen magas az év elején a nyári előfoglalás.
Fizetett hirdetés.
Azok körében, akik idén nyáron külföldre látogatnak, egyértelműen Horvátország a legnépszerűbb, minden 4. válaszadó ide tervezi nyaralását. A horvát tengerpart közkedveltségét egyedül a Balaton képes felülmúlni: a Szallas.hu kutatásában részt vevők kétharmada nyilatkozott úgy, hogy ha nyáron vízpartra vágyik, akkor szívesebben utazik a Balatonra, mint a horvát tengerhez. „Március elején 70 százalékkal több előfoglalás érkezett Horvátországba, illetve 60 százalékkal több a Balaton környéki településekre 2015 hasonló időszakához képest, a foglalások számát tekintve ugyanakkor egyértelműen a magyar riviéra vezet. Mindez jól mutatja, hogy a megfontoltabb utazástervezés idén még tovább erősíti a belföldi turizmust, valamint a horvát kiutaztatást" - tette hozzá Szigetvári József.

A legnépszerűbb városok az előfoglalások darabszámát tekintve belföldön Siófok, Balatonfüred, illetve Zamárdi, míg Horvátországban Crikvenica, Medulin és Zadar. „Az átlagos vendégszámot vizsgálva az is látható, hogy a családos utazók léptek idén még korábban, és választották a kiszámíthatóságot, elsősorban a 4 napnál hosszabbra tervezett nyaralások esetében" - tette hozzá a Szallas.hu ügyvezetője. Ezen a nyáron tehát a Balaton és Horvátország még nagyobb magyar vendégseregre készülhet. A kimagasló kereslet ugyanakkor az átlagárak növekedésében is lecsapódik, a horvát szálláshelyek 11, míg a balatoniak átlagosan 15 százalékkal lesznek drágábbak az idei csúcsszezonban.

Forrás: Szallas.hu

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>