Hivatali vesztegetés Pécsett: hat embert előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság - írja a Pécsiújság.hu

Hivatali vesztegetés Pécsett: hat embert előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság

FRISSÍTVE: útlevelekkel kapcsolatos visszaélések miatt zajlik az eljárás. Elrendelte pénteken a Pécsi Járásbíróság annak a hat embernek az előzetes letartóztatását, akiket kedden fogtak el az Uránvárosban. Hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják őket. Egyikük a kormányhivatal dolgozója.

Amint arról hírt adtunk, kedden az Uránvárosban végrehajtott akció keretében a rendőrök tizenegy emberrel szemben intézkedtek, hatot közülük bűnügyi őrizetbe vettek hivatali vesztegetés gyanúja miatt.

A gyanúsítottakkal szemben a megyei főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya indított büntetőeljárást.

Pénteken a Pécsi Járásbíróság elrendelte a hat ember előzetes letartóztatásba helyezését. Bűnszervezetben elkövetett, többrendbeli hivatali vesztegetés elfogadásával hivatali vesztegetéssel és közokirat-hamisítással gyanúsítják őket.

Egyikük a kormányhivatalban, előadóként dolgozik. Információink szerint útlevelekkel kapcsolatos visszaélések miatt zajlik az eljárás - ezt megerősítette a kormányhivataloi dolgozó védője, dr. Fenyvesi Csaba is.
Fizetett hirdetés.
Elmondta, ügyfele együttműködik a hatóságokkal, pénteken a bíróságon beismerő vallomást tett.
Hozzátette, ügyfele hangsúlyozta, a visszaéléseket egyedül követte el, abban a hivatal részéről mások nem vettek részt.

A bíróság egyébként azzal indokolta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, hogy valamennyiük esetében fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, valamint az a körülmény is, hogy ha az eljárás jelen szakaszában szabadlábra kerülnének, a tanúkat befolyásolnák, egymással összebeszélnének, megsemmisítenék a bizonyítási eszközöket és azzal veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve fennáll a veszélye annak is, hogy újabb bűncselekményeket követnének el.

Képünk illusztráció.

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>