Ekkor jönnek a pénzek, ellátások – szociális segély, családi pótlék, egyéb ellátások

Ekkor jönnek a pénzek, ellátások – szociális segély, családi pótlék, egyéb ellátások.

A családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás, fogyatékossági támogatás, vakok személyi járadéka 2016. február és 2016. december hónapok között az alábbi időpontokban kerül kiutalásra.
Tájékoztatásul közöljük, hogy bankszámlára utalásnál a jóváírás az utalási napot követő 1-2 nap múlva megtörténik, míg postai kifizetés esetén 4-6 nap múlva kapják meg a kiutalt ellátást. Az ellátás utalása mindkét fizetési módnál ugyan azon a napon történik.

Az időpontok tájékoztató jellegűek, bármikor felléphetnek változások!

Nagyon sokan várják már a, márciusi áprilisi utalásokat! A következő családi pótlékot április 1-jén azaz pénteken fogják elutalni, így ennek megfelelően legkorábban április 4-én, azaz hétfőn vehetik le a családok a bankszámláról.
Aki postán kapja, annak természetesen a  megszokottak szerint pár nappal később érkezik majd meg a családi pótlék. 4-6 nappal később, mint ahogyan a bankkártyásoknak elutalták, így legkésőbb április 10-ig minden családhoz meg fog érkezni a pénz.

A családtámogatási ellátásokat a kormányhivatalok utalják, mégpedig minden hónap első munkanapján.
Ez igaz a GYED-re, a GYES-re, a CSED-re és a GYET-re is, de a családi pótlékot is a lenti időpontokban utalják a kormányhivatalok. Fontos tudnivaló, hogy aki bankszámlára kéri a pénzt, annak már a hónap első munkanapján utalja az állam az ellátást, miközben a posta csupán a hónap 10. napjáig viszi házhoz a családtámogatási ellátásokat.

Kicsit más  a helyzet a szociális segélynél, általában ezt az ellátást már hónap végén kiutalják, így van olyan, aki már a jövő héten megkapja a szociális segélyt, de lesznek olyanok is, ahol csak a jövő hetet követő héten érkezik a támogatást. Érdemes a helyileg illetékes kormányhivatalban érdeklődni!
Fizetett hirdetés.
Utalási időpontok >>>

Tavasszal :
2016. március 1-én, kedden
2016. április 1-én, pénteken
2016. május 2-án, hétfőn

Nyári hónapokban :
2016. június 1-én, szerdán
2016. július 1-én, pénteken
2016. augusztus 1-én, hétfőn

Őszi hónapokban :
2016. szeptember 1-én, csütörtökön
2016. október 3-án, hétfőn
2016. november 2-án, szerdán

Téli hónapokban :
2016. december 1-én, csütörtökön

Újabb szigorítás követezett be 2016. január 1-től a családi pótlékban, újabb törvény vonatkozik a családi pótlék megvonásra.Sokan búcsút mondhatnak a családi pótléknak idén is.Azonban nem csak ezekben az esetekben veszíthetjük el a családi pótlékot, több eset is van, amikor megszüntethetik a családi pótlék folyósítását!Ezeket az eseteket gyűjtöttük össze!

Idén szeptember 1-jétől kell alkalmazni azt a szabályt, hogy ha a gyermek az adott évben igazolatlanul mulaszt húsz óvodai nevelési napot, akkor a családi pótlék folyósítását szünetelteti a hatóság. A szabály már érvényben van, de a családi pótlék megvonására, vagyis a szankcionálásra csak 2016. január 1-től van lehetőség!

A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>