Április elejétől már működnek a csodatraffipaxok: Pécsett és a megyében is élesítik a gépszemeket

Április elejétől már működnek a csodatraffipaxok: Pécsett és a megyében is élesítik a gépszemeket. 


A rendőrség közlése szerint véget ért a tesztüzem, április ötödikétől már élesben működtetik az új, fix telepítésű traffipaxokat. A pécsi autósok a város határában, az 57-es főúton, a kozármislenyi elágazónál, valamint a Budai vámnál találkozhatnak a berendezésekkel, valamint a megyében további három helyen.



A szűk két múlva már élesben üzemelő kamerarendszerek nemcsak a sebességet mérik, hanem többek között azt is képesek megállapítani, érvényes-e a kocsi műszakija.

A rendszer alkalmas más jogsértések - például a többi között a biztonsági öv használatának elmulasztása, a záróvonal átlépése, a kötelező haladási irány megszegése, a tilos jelzésen áthaladás - dokumentálására is. Mindezek mellett kiszűrhetőek segítségükkel a forgalomból kivont vagy lopott járművek, de azok is, amelyek után a tulajdonosok nem fizették be a kötelező biztosítás díját.


A megyében az 57-es főúton, a kozármislenyi elágazónál, a 6-os főúton Mecseknádasdnál és Botykapeterdnél, a 67-es főúton Szulimánnál, a 66-oson Sásdnál, valamint Pécsett, a Budai vámnál állították fel a szerkezeteket.


Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vétkes autósoknak egyszerre akár több szabályszegés vagy mulasztás következményeivel is szembe kell nézniük, ha áthaladnak egy-egy kamerarendszeren.



Magyarországon egyébként a legtöbb baleset (30 százalék) még mindig a gyorshajtás miatt következik be. Az okok között a második helyen 25 százalékkal az elsőbbségi jog meg nem adása áll, a harmadik pedig, 17 százalékkal, a kanyarodási szabályok áthágása.


Képünkön: a Budai-vámnál már tavaly felállították a berendezéseket.
M. B. - Fotó: Dittrich Éva/archív

Köszönet a Pécsi Újság-nak.

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>