Akár havi 150 ezer forintos támogatás családoknak, egyedülállóknak 100 ezer forint!

Akár havi 150 ezer forintos támogatás családoknak, egyedülállóknak 100 ezer forint!


Albérlet támogatást azok igényelhetnek, akik állandó lakóhelyüktől legalább 100 km-re vállalnak munkát, vagy az utazás legalább hat órát venne igénybe.Az igénylés 2016. január 1-jétől érvényes feltételei:
  • minimum egy hónapja munkanélkülinek kell lennie az igénylőnek, azaz minimum 1 hónapja munkanélküliként van nyilvántartva a helyileg illetékes munkaügyi központban (korábban 3 hónap volt a feltétel);
  • a munkavégzés helyének legalább 100 kilométerre kell lennie a lakóhelyétől;
  • 12 hónapra lehet igénybe venni a támogatást (korábban 18 hónap volt);
  • a támogatás a teljes egy év alatt egy fix összegben lesz meghatározva (nem fog hathavonta csökkenni);
  • a támogatás összeg nem változik a tavalyihoz képest, ami azt jelenti, hogy a támogatás korábbi összegét most nem másfél év alatt, hanem 1 év alatt adják oda.
A támogatás egy ingatlanra nem lehet magasabb 100 ezer forintnál.

Ha ugyanabban az ingatlanban két közeli hozzátartozó lakik és mindketten megfelelnek a feltételeknek, akkor havi 150 ezer forintot kaphatnak maximum.3 vagy több ilyen személy együtt lakása esetén, akár 200 ezer forintos támogatás is megítélhető.

lakhatási támogatás

Mire költhető a támogatás: albérleti díj, víz-, csatorna-, villamos energia-, távfűtés-, gáz- és hulladékszállítási díj, valamint a közös költség.

A támogatás igényléséhez szükséges nyomtatványokat az igénylő lakóhelyén területileg illetékes munkaügyi központban lehet kérni, a kitöltött nyomtatványokat szintén ide kell benyújtani, 30 napon belül bírálja el a Munkaügyi központ a kérelmet. Amennyiben pozitív elbírásban részesül az igénylő a munkaügyi központ egy keretszerződést köt vele, amely tartalmazza a jogosult kötelezettségeit és jogait és azokat az eseteket, amelyekben megszüntethetik a folyósítást. A támogatás nem csak a bérleti díj kifizetésére használható fel, hanem közüzemi díjak kiegyenlítésére is.

Változik továbbá a folyósítás időtartama: mostantól 12 hónapig jár a támogatás, egyenlő összegben, havonta legfeljebb 100 ezer forint. Korábban másfél évig folyósították, de félévente csökkentették az összeget. A régi és az új rendszerben is összesen maximum 1,2 millió forintot lehet felhasználni.
Ha két közeli családtag együtt bérel egy lakást és mindketten megfelelnek a támogatás feltételeinek, akár összesen havi 150 ezer forintot is kaphatnak. Ha hárman vagy többen bérlik az ingatlant, akkor az összeg akár a 200 ezer forintot is elérheti.

További feltétel, hogy az igénylő bruttó havi jövedelme nem haladhatja meg a minimálbér háromszorosát, vagyis 2016-től a bruttó 333 ezer forintot.

További részletes információ és link a jogszabályhoz itt található: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=ak_tamogatasok_lakhatasitamogatas

Forrás : http://www.igylakunk.hu/
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK>