700 forintért nem lehet húsvéti sonkát venni

700 forintért nem lehet húsvéti sonkát venni.

Legalább két hónapja el kellett készülnie a húsvéti sonkának. Sokan ma is a gyorsérlelt, gyorspácolt árut választják, pedig a jó sonka titka az idő.
húsvéti sonka

A jó főtt sonka szaftos és könnyen szeletelhető, hagyományos pácolású és füstölésű. Ma már azonban sok helyen csak gyorspácolású kerül az asztalra. Pedig a sonka főzése a húsvéti ételkészítés legfontosabb része.

Knyihár Mihály hentesmester szerint a legjobb húsvéti sonka a parasztsonka. A hátsó sonkát öt-hat héten át sóban kell tartani, majd füstölni, és körülbelül két hónapon át érlelni.

A főzéséhez általában annyi órára van szükség, ahány kilós a sonka – amelyet főzés előtt érdemes egy napon át áztatni, majd lemosni és hálóba tenni, hogy ne essen szét. Az üstbe nem árt néhány féle fűszert – hagymát, fokhagymát, egész borsot, babérlevelet – is beledobni, a főzés után pedig a préselés következik.

Fizetett hirdetés.

A hentesmester a háziasszonyoknak azt javasolja, ne csak az árat nézzék. Érthető, hogy mindenki szeretne olcsón vásárolni, de ha ezer forint körül van a hús kilója, akkor hétszáz forintért nem lehet sonkát venni. Érdemes megtapintani a sonkát, hogy jó kemény-e, és füstölt illatú.
A gyorsérlelésű, füstaromával kezelt sonkát levekkel spriccelik tele, és azért, hogy ez benne is maradjon, általában vákuumba csomagolják.
A cikk forrása: hirado.hu

Author:

Facebook hozzászólások:

Közérdekű információk:
 

HIVATALOK 
  SZOLGÁLTATÓK

 Egészségügy:

  GYÓGYSZERTÁRAK
  E
GÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK

 Közlekedés:

Városi buszmenetrend
Vasúti menetrend
Volán buszmenetred


 

 Információk:

TRAFFIPAX INFORMÁCIÓK

NYUGDÍJASINFÓK

SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK, ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK



>